100yil.png
24.05.2022
Geri Dön

PARLAMENTO DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI SAYIN HONDA TARO'YA NEZAKET ZİYARETİ

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (TJU) Rektörü Sayın Bekir Sami YILBAŞ ’tan Parlamento Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Taro HONDA’ya Nezaket Ziyareti

24 Mayıs tarihinde Parlamento Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Taro HONDA’ya, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (TJU) rektörü Sayın Bekir Sami YILBAŞ tarafından nezaket ziyareti gerçekleştirilmiş olup ziyaret içeriği aşağıdaki gibidir.

1. Parlamento Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın HONDA, Rektör YILBAŞ’ın Japonya ziyaretini memnuniyetle karşılamış, Rektör YILBAŞ’ı geçen yıl kasım ayında atanması vesilesiyle tebrik etmiştir. Ayrıca TJU'nun Japonya ile Türkiye arasındaki ikili dostluğun bir sembolü olmasını temenni etmiştir.

2. Buna cevaben Rektör YILBAŞ, Parlamento Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın HONDA’ya teşekkürlerini iletmiş ve TJU'nun açılışına yönelik Japonya ile iş birliğine devam etmek istediklerini belirtmiştir.

3. İki tarafta, TJU’yu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 yılında açmayı hedeflediklerini belirterek yakın iş birliği yapılması konusunda mutabık kalmıştır.

Haber kaynağı için tıklayınız.