100yil.png

TÜRK-JAPON BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ
HAKKIMIZDA

Üniversitemiz, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti arasında, Türkiye Cumhuriyeti’nde Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi(TJU)’nin kurulmasına dair anlaşma uyarınca kurulan bir devlet üniversitesidir. 30 Haziran 2016 tarihinde imzalanan anlaşmanın 19/8/2016 tarihli ve 6742 sayılı kanunla onaylanması uygun bulunmuş, 19/9/2016 tarih ve 2016/9163 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile de onaylanmıştır. 18 Haziran 2017 tarihinde 7034 sayılı kanun üniversitemizin kurulmasına dair anlaşmaya dayalı olarak düzenlenmiştir.

Yaklaşık 306.585 m2’lik bir alan üzerine kurulacak olan Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne tahsis edilen arazi, Teknopark İstanbul ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında, 1.549.047.51 m2'lik bir kullanım alanı içerisinde yer alacaktır. Öğrenme ortamları, geniş yaşam alanları ile bilim ve teknolojinin yanı sıra Türk-Japon kültürlerinin de simgesi olacaktır.

İki hükümet arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde, amacımız, bilimsel ve teknolojik iş birliğini teşvik etmek, başlangıçta lisansüstü eğitim düzeyine odaklanarak, bilimsel araştırmalara ağırlık vermek ve uluslararası platformlarla bütünleşmektir. Daha sonraki yıllarda üniversitemiz, lisans eğitiminde de uluslararası standartlara sahip en iyi kurumlar arasında yer almayı, seçkin bilim insanları ve araştırmacıları ile dünya çapında bir üniversite olmayı ve “Her yer araştırma ve öğrenme için bir alandır.” sloganı doğrultusunda eğitimin sürdürülebilir, teknoloji odaklı bir şekilde gerçekleştirilmesini hedeflemektedir.