100yil.png

Prof. Dr. Bekir Sami YILBAŞ

Rektör

Prof. Dr. Bekir Sami YILBAŞ

Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş, 19 Kasım 2021 tarihinden beri Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin rektörü olarak görev yapmaktadır.

Lisans, yüksek lisans, doktora derecelerini Birmingham Üniversitesi (İngiltere) 'nden, profesörlük unvanını ise Glasgow Üniversitesi (İngiltere)’nden almıştır. Uluslararası üne sahip dergilerde 900 'den fazla makalesi yayımlanmış ve uluslararası konferans ile sempozyumlarda 120 bildiri sunmuş, açılış konuşmaları yapmıştır.
Elsevier ve Springer yayıncıları tarafından basılan 12 bilimsel kitabın yazarıdır ve 21 ABD patentine sahiptir.

Akademik araştırmaları ve yayımları bilim insanları ve bilimsel kuruluşlar tarafından büyük ilgi toplamıştır. H-indeksi 57'dir (Google Akademik) ve çalışmaları yıllar içinde 17.251 atıf almıştır.

Halen endüstriyel ve bilimsel projelerde görev almakta ve projeleri yürütmektedir. Prof. Yılbaş, Birmingham Üniversitesi (İngiltere), Glasgow Üniversitesi (İngiltere), Erciyes Üniversitesi (Türkiye), Gazi Üniversitesi (Türkiye), Kral Fahd Petrol ve Mineraller Üniversitesi (KFUPM), Kore İleri Teknoloji Enstitüsü (Kore), Sheffield Üniversitesi (İngiltere), Ontario Tech. Üniversitesi (Kanada) ve MIT (ABD) gibi çeşitli üniversitelerde doçent, yardımcı doçent, araştırmacı ve öğretim üyesi olarak çalışmıştır.

Kral Fahd Petrol ve Mineraller Üniversitesi'nde “Üniversite Seçkin Profesörü” olarak görev yapmıştır. Ayrıca bilimsel katkılarından dolayı yıllar içinde pek çok ödül almıştır.

Polonya Dünya Metal Akademisi tarafından Profesör Fryderyk Staub Altın Baykuş Ödülü ve Suudi Arabistan'daki Kral Abdülaziz Bilim ve Teknoloji Şehri tarafından verilen Almarai'nin Seçkin Akademik Ödülü sahibidir.